fbpx
Inovatívne riešenia.

interiér PH | Nitra

Moderná nadčasová elegancia.

interiér

176 m2

6

NOVOSTAVBA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDŇOV IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Moderný interiér rodinného domu s čitateľným konceptom sme navrhli v Nitre v časti Parovské Háje. Klient mal v niektorých názoroch jasnú predstavu, no zároveň nám nechal voľné pole pôsobnosti a následne sme si rozdiskutovali plusy a mínusy navrhovaného riešenia.

Interiér je už na prvý pohľad veľmi jednoduchý, čitateľný, miestami akcentovaný zelenou farbou. Štýlovo sme sa snažili o minimalistické no príjemné domácke stvárnenie interiéru. Čisté línie a jednoduché tvary sú zjemnené práve výberom dubovej dyhy na väčšine navrhovaných stolárskych prvkov a masívnej dubovej podlahe. Výsledný efekt je veľmi nadčasový a elegantný, no zároveň svieži a energický.

Denná časť domu sa nachádza na prízemí, nočná na poschodí. Predsieň domu prepojená s garážou na jednej strane, zvyškom domu na strane druhej. Z predsiene sa vstupuje do centrálnej časti domu s veľkým jedálenským stolom a priestrannou kuchyňou. Celá pracovná plocha sa odohráva na rozľahlom ostrove. Súčasťou priestoru je aj pohovka na čítanie a relax pri varení.
Na túto časť domu nadväzuje priamo obývacia izba so zelenou sedacou súpravou. Priestor dopĺňa knižnica a krbové kachle so sedacím parapetom. Antracitové prvky vytvárajú mierne industriálny charakter.
Na prízemí sa nachádza ešte samostatná kúpeľňa a toaleta. Naviac je tu aj hosťovská izba so samostatným šatníkom.

Na poschodí sú okrem priestornej spálne s veľkým šatníkom ešte dve detské izby, kúpeľňa a sauna. Prístupné je toto poschodie pomocou dubového dvojramenného schodiska s madlom zapusteným do steny. Priestor pod schodami je využitý ako skladový priestor a práčovňa.
Všetky obytné miestnosti sú orientované veľkými preskleniami do záhrady.
Obe kúpeľne sú jednoduché, funkčné a minimalistické. Do priestoru vnášame detail prostredníctvom dlažby a obkladu.

 

MATERIÁLY

Ako podlahový povrch sme použili masívne drevené parkety so zapustenými soklovými lištami. Na pocit je príjemný a teplý materiál. Naviac je v dome podlahové vykurovanie, takže výsledný efekt je dvojnásobný. Gresová dlažba v sivých tónoch sa nachádza v hygienických priestoroch a predsieni.
Nábytky sú prevažne v prevedení prírodnej dubovej dyhy, knižnice sú akcenované antracitovými vertikálami. Pracovná doska v kuchyni je z umelého kameňa väčšej hrúbky, aby pôsobila masívnejšie.
Ostatné prvky a materiály sú väčšinou v odtieňoch sivej, prípadne antracitovej farby. Ako akcent sme zvolili zelenú farbu v rôznych odtieňoch.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS


INFO

typ projektu:  interiér rodinného domu
lokalita:  Parovské Háje, Nitra
úžitková plocha:  176 m2
návrh:  2018-2019

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM







captcha