fbpx
Inovatívne riešenia.

interiér bytu Puškinova | rekonštrukcia | Bratislava

Charakteristický a nezameniteľný loft.

interiér

70 m2

4

NOVOSTAVBA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDNE IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Interiér podkrovného bytu v centre Bratislavy sme navrhli s veľkou dávkou pokory. Viaceré existujúce povrchy a konštrukčné prvky sme odkryli a povýšili na hodnotné súčasti interiéru, ktoré napomáhajú celkovej nálade interiéru.

Podkrovie je vždy špecifický priestor – má často mnohé obmedzenia, no zároveň z neho ide charakteristická nálada. Ak sa priznajú konštrukcie získame nezameniteľný pocit z interiéru. A to sme sa snažili dosiahnuť.

Prvou úlohou bolo zbaviť priestor nánosov z minulých stavebných zásahov, keďže sa jedná o starú budovu. Odstránili sme sadrokartónové steny, prepojili a zväčšili obývací priestor a odkryli sme hodnotné konštrukcie krovu. Z pôvodných vnútorných konštrukcií sme zachovali masívnu stenu s komínovými prieduchmi v centrálnej časti bytu. Stolárskymi prvkami sme rozdelili dispozíciu nanovo a získali sme tak zároveň menšiu pracovňu. Okolo masívnej komínovej steny sme vytvorili hlavnú komunikačnú trasu, ktorá spája všetky zóny bytu.

Po vstupe do bytu sa ocitneme v malej predsieni, ktorú sme využili na milimetre. Kvôli usporiadaniu a proporciám tohto priestoru nebolo možné umiestniť sem žiadnu šatníkovú skriňu ani poriadny botník. Vložili sme sem teda aspoň množstvo háčikov na posuvnej lište, čo supluje vešanie, úzku hornú skrinku nad úrovňou dverí a lišty na topánky. Steny sme zjednotili dreveným obkladom na jednej strane a kombináciou dreveného obkladu a zrkadla na protiľahlej stene – dosiahli sme celistvosť a priestor sme vizuálne znásobili.

Z predsiene sa cez špecifické posuvné dvere vstupuje do spoločenskej časti bytu – kuchyňa, jedáleň a obývacia izba s čítacím kútom, ktorý je mierne vyvýšený oproti zvyšku miestnosti. Kombinácia bielych a čiernych prvkov a materiálov doplnených drevenými časťami podčiarkuje loftový dojem… Spoločenská zóna bytu je prepojená, no práve priznané konštrukcie krovu delia jednotlivé zóny na menšie celky. Kvalitný „loftový základ“ sme zjemnili doplňujúcimi prvkami, napríklad ručne vyrábanými visiacimi svietidlami Djembé a Pleat Box od značky Marset v rôznych častiach bytu. Charakteristickým prvkom bytu sú posuvné masívne drevené dvere zo starých drevených fošní. Rovnaký detail je použitý aj na záhlaví manželskej postele.

 

MATERIÁLY

sivý poťah / staré drevené fošne hexagonálna mozaika / antracitová tehlová / drevené trámy

 

S kúpeľňou sme dispozične nerobili nič, vymenili sme sanitu a povrchy s cieľom maximalizácie danej plochy pomocou svetlých a príjemných materiálov. Na stenách sú použité veľkoformátové obklady od Laminamu v kombinácii s hexagonálnou bielou mozaikou na podlahe. Tá sa objavuje aj kuchyni spolu s antracitovou zástenou. Antracitové a čierne prvky sa vyskytujú v rámci celého bytu. Na podlahe v miestnostiach sú masívne dubové parkety, poťahy sú prevažne v neutrálnej svetlo-sivej farbe.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

NÁVRH INTERIÉRU BYTU – PÔDORYS


INFO

typ projektu:  návrh interiéru bytu, rekonštrukcia
lokalita:  Puškinova ulica, Bratislava – Staré Mesto
úžitková plocha:  70 m2
rok:  2018-2019

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM







captcha