Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér panelového bytu RM | rekonštrukcia | Bratislava

V španielskom duchu.

interiér

75 m2

3

REKONŠTRUKCIA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDNE IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Z obyčajného panelákového bytu sa podarilo vytvoriť zaujímavý koncept interiéru. Trochu romantický a zároveň so štipkou španielskeho temperamentu. To všetko sa zakladá na báze otvoreného moderného štýlu bývania prepojeného s prvkami škandinávskeho dizajnu.

Bytu postačili drobné stavebné úpravy, ktoré mu poskytli od gruntu nový komfort. Prvou dôležitou zmenou bolo zrušenie nenosnej priečky oddeľujúcej predsieň od obývacej izby. Druhou nevyhnutnou zmenou bolo vypílenie otvoru do nosnej steny, aby bol umožnený komfortný prístup z obývacej izby do kuchyne.

Každý interiér potrebuje svoje zónovanie a preto ani v tomto prípade nezostala predsieň len tak otvorená do ďalšieho priestoru. Oddeľovaciu funkciu prevzala šatníková skriňa s botníkom a lavicou. Doplnili sme ju perforovanou stienkou z drevených fošní. Prostredníctvom tohto riešenia sa vstupná časť presvetlila a opticky prepojila s ďalšou časťou bytu. V druhej časti chodby bolo možné umiestniť veľkú šatníkovú skriňu, čo nám umožnilo zvoliť takýto koncept interiéru.

Pri vstupe do obývacej časti zaujme veľká TV stena s vitrínou a odvážna farba sedacej súpravy. Tá v kombinácii s výrazným kobercom vnáša do bytu temperament a teplo.

Do jedálne sme vniesli trochu romantiky – jemné staroružové tóny s oblými tvarmi v kombinácii so subtílnosťou a ľahkosťou. Celú atmosféru dopĺňa elektrický / olejový krb umiestnený oproti a kožušina dotvárajúca hrejivý pocit.

Naproti tomu je kuchyňa ladená funkčnejšie, i keď aj tu sú zjemňujúce, ženské prvky ako napr. visiace medené lampy. Biela vysoká zostava skriniek zároveň ukrýva aj zabudovaný vstup do spálne. Drevený nízky segment kuchyne v brezovom prevedení dodáva mäkký prírodný povrch. Zástena z mozaiky v žlto-zelených tónoch, použitých aj v iných častiach interiéru, postupne prechádza dostratena do bielej farby.

 

MATERIÁLY

KOBEREC / PARKETY MEĎ / žlto-zelený poťah BREZOVÁ dýha / ANTRACIT

 

Celý interiér je ladený do svetlých odtieňov brezového dreva, bielej farby omietky, s dôrazom na detail. Na podlahu sme zvolili drevenú podlahu v tvare tzv. stromčeka s maďarským vzorom so svetlým odtieňom. Hlavná stena prebiehajúca od jedálne až do predsiene dostala nový šat v podobe štruktúrovanej omietky z benátskeho štuku s metalickým odtieňom. Potrebný detail dodávajú interiéru nie len použité textílie a povrchy, ale aj medené doplnky.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

NÁVRH INTERIÉRU BYTU – PÔDORYS


INFO

typ projektu:  návrh interiéru bytu, rekonštrukcia
lokalita:  Bratislava
úžitková plocha:  78 m2
rok:  2018

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM