Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér bytu | rekonštrukcia | Bratislava – Staré mesto

Netradičný koncept 2-izbového bytu s industriálnym dojmom a tak trochu loftovým nádychom..

interiér

70 m2

4

REKONŠTRUKCIA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDNE IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Návrh na rekonštrukciu interiéru bytu na Zochovej ulici. Priestranný interiér s podlažnou plochou 70 m2 a netradičnou dispozíciou sa nachádza v lukratívnom historickom centre Bratislavy. S ohľadom na účel využitia, keďže byt je určený na prenájom, bola od začiatku kladená požiadavka hlavne na funkčnosť a jednoduchosť priestoru ako aj jednotlivých nábytkov.

Pôvodne pomerne tmavý, 2,5 izbový byt v dome z 20-tych rokov minulého storočia prešiel kompletnou rekonštrukciou. Nevyhovujúca dispozícia, nedostatok svetla a v neposlednom rade vek samotnej budovy sa podpísali na pôvodnom vizuálnom dojme. Využiť potenciál lokality bolo možné len kompletnou premenou – nové rozvody, podlahy, omietky, podhľady aj zmena usporiadania priestoru. Keďže už od začiatku sa počítalo s využitím bytu na prenájom, tejto požiadavke bolo výrazne prispôsobené dispozičné riešenie ako aj celkový rozpočet.

V prvom rade bolo potrebné priestor otvoriť a navrátiť mu určitý charakter. Zrušením polizby a niekoľkých ďalších priečok sa to čiastočne podarilo. Ponúkol sa tak úplne iný rozmer priestoru – moderný, svetlý, otvorený – ktorý aj vďaka lokalite, v ktorej sa nachádza, a vysokým 3-metrovým stropom, dýcha historickým a mierne industriálnym dojmom. Odkrytím niekoľkých tehlových stien a použitím zopár technických detailov sa podporila táto nálada.

Zaujímavosťou je aj samostatný vstup z výťahu priamo do interiéru bytu. Aktuálne slúži ako hlavný vstup a dotvára tak trochu dojem otvoreného loftového bytu.Priestor pred pôvodným vstupom od schodiska tak bolo možné využiť ako mobilný pracovný kút.

V materiálovom riešení prevláda stolárska preglejka, doplnená čiernou tabuľovou farbou, autentickou tehlovou stenou a ako akcent žltá laminovaná doska. V kuchyni sme tiež priznali pôvodnú tehlovú stenu a povýšili ju na nasvietenú industriálnu prezentáciu za čírym sklom.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

interier-bytu-zochova-podorys-02-po rekonstrukcii

PÔDORYS BYTU PO REKONŠTRUKCII

interier-bytu-zochova-podorys-01-povodny-stav-

PÔDORYS BYTU PRED REKONŠTRUKCIOU


INFO

typ projektu:  rekonštrukcia bytu
lokalita:  Zochova ulica, Bratislava, Slovensko
úžitková plocha:  70 m2
realizácia:  2014-2015

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM