Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér bytu | rekonštrukcia | Ambróseho ul | Bratislava

Neobyčajná premena obyčajného panelového bytu v bratislavskej Petržalke

interiér

87 m2

4-5

REKONŠTRUKCIA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDŇOV IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Stačilo niekoľko konštrukčných a dispozičných zásahov a byt získal nový komfort a veľký otvorený priestor. Aj takto by sa dal charakterizovať návrh interiéru typického panelového bytu, ktorý tak nadobudol nové kvalitatívne hodnoty.

Zrušením nenosnej priečky medzi vstupnou časťou a obývacou izbou sa získal priestor na svetlosti aj na ploche. Jedálenskú časť teraz oddeľuje od predsiene len dizajnový na mieru navrhnutý drevený paraván. Obývací priestor je tak prepojený s jedálenským stolom a vizuálne oddelený so vstupnou časťou. Celým priestorom prechádza nábytková stena, ktorá vytvára kompaktný celok.

Namiesto televíznej obrazovky uprednostnil majiteľ obraz, ktorý si priniesol z ďalekých ciest po Ázii.. v podhľade je však skryté premietacie plátno pre nezabudnuteľné filmové večery s priateľmi.
Svetlé materiály sme zvolili zámerne, pretože odrážajú podstatne viacej svetla ako tie tmavé. Zvlášť dôležité je na to pamätať pri rekonštrukciách bytov, či už panelových alebo aj murovaných konštrukcií. Kedysi boli požiadavky na bývanie úplne iné, no súčasným morálnym štandardom už nepostačujú. To je vidieť na malých, prevažne uzavretých miestnostiach s menším zasklením. Pri rodinných domoch je možné s veľkosťou okien narábať vo väčšej miere, no pri bytoch s oknami veľa nenarobíme. Preto je dôležité myslieť pri tom na materiály a farebnosť takýchto priestorov.

Kúpeľňa a WC sú súčasťou jedného priestoru, no zároveň oddelené. Pôvodné vyčlenenie hygienických priestorov je priznané pohľadovým betónom na strope a o schod vyvýšenú úroveň podlahy. Koncept kúpeľne stavia na princípe kontrastu farieb a kvalitných materiálov, ako napr. obklad od talianskeho výrobcu Mutina. Elegantný, tmavý obklad na zadnej stene a tmavá dlažba sú doplnené o biele umývateľné steny a svetlo šedú polyuretánovú liatu podlahu.

Ľahko udržiavateľná liata podlaha pokračuje aj do kuchyne. Na dolných skrinkách je použité prírodný dubový dekór, na vysokej zostave skriniek sivé laminované dosky. Kontrastný prvok tvorí kuchynská zástena z rovnakého obkladu aký je v kúpeľni od Mutina, doplnený o žlté dlaždice.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

interier-bytu-rekonstrukcia-ambroseho-bratislava-podorys-02-po rekonstrukcii

PÔDORYS BYTU PO REKONŠTRUKCII

interier-bytu-rekonstrukcia-ambroseho-bratislava-podorys-01-povodny stav

PÔDORYS BYTU PRED REKONŠTRUKCIOU


INFO

typ projektu:  rekonštrukcia, interiér 4-izbového bytu
lokalita:  Ambróseho ul., Bratislava-Petržalka
úžitková plocha:  87 m2
rok:  2016

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM