Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér rodinného domu | rekonštrukcia | Bratislava – Staré mesto

Prinavrátený koncept poskytol domu znovuobjavenú estetiku, účel a funkčnosť.

interiér

125,0 m2

4-5

NOVOSTAVBA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDŇOV IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Tento rodinný dom prešiel aj napriek svojej pomerne krátkej histórii výraznejšou rekonštrukciou. Týkala sa nielen dostavby novej izby v rámci galerijného priestoru nad jedálňou, ale aj kompletnou výmenou schodiska a nahradením pôvodných nevyhovujúcich svetlíkov za nové.

Jedným výrazným atypickým stolárskym prvkom je vstupný priestor domu prepojený cez chodbu až s kuchyňou. Cieľom bol zjednocujúci charakter pôvodne “rozbitého” a dosť členitého priestoru. Tento prvok v sebe zahŕňa funkciu botníkovej skrinky, lavičky, šatníka, toalety a kuchyne s výrazným barovým pultom. Pre podporenie tohto cieľu sme zvolili kvalitnú epoxidovú liatu podlahu od firmy STO. Akcentujúcim prvkom tejto časti interiéru je zelená sklenená zástena s atypicky riešeným barovým pultom.

Nad jedálenskou časťou bolo šikovne doplnené 2. podlažie o ďalšiu izbu – detskú izbu – prístupnú cez lávku a keďže to priestor umožňoval, bolo tu vytvorené ešte 3. medzipodlažie, tzv. galerijný priestor, ktorý slúži najmenšiemu členovi rodiny ako jeho vlastný detský svet. Jedáleň tým čiastočne prišla o vzdušnosť a priestrannosť, a preto bol nový strop nad ňou doplnený napnutým podhľadom – barrisolom – ktorý vytvára celoplošné osvetlenie a tým odľahčuje novovzniknutú hmotu detskej izby.

Kompletnou rekonštrukciou prešiel aj schodiskový priestor, ktorý neposkytoval estetické ani bezpečné používanie. Preto bola pôvodná konštrukcia v plnej miere nahradená novou oceľovou, zábradlím z ťahokovu a dubovými stupňami. Spojením síl s ateliérom RB architects sa nám podarilo rekonštruovanej časti domu prinavrátiť účel, poriadok, estetiku a funkčnosť.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

interier-rodinneho-domu-DJ-Bratislava-Stare mesto-podorys-navrh-1NP

PÔDORYS PRÍZEMIA

interier-rodinneho-domu-DJ-Bratislava-Stare mesto-podorys-navrh-2NP

PÔDORYS POSCHODIA


INFO

typ projektu:  interiér / rekonštrukcia  rodinného domu
lokalita:  Hrebendova ul., Bratislava-Staré mesto, Slovensko
úžitková plocha:  125,0 m2
rok:  2013

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM