Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér bytu | rekonštrukcia | Komárnická | Bratislava

Syntéza prírodného škandinávskeho dizajnu s prvkami japonského minimalizmu.

interiér

126 m2

5

REKONŠTRUKCIA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDŇOV IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Návrh interiéru priestranného bytu na Komárnickej ulici je v znamení dvoch interiérových štýlov – škandinávskeho s prvkami japonského.

Základný koncept priestoru vychádza z požiadavky klientov na dynamické členenie hlavného obytného priestoru bytu na jednotlivé funkčné zóny. Podmienkou zároveň bolo ponechanie otvoreného priestoru. Rozčlenenie priestoru sme dosiahli pomocou veľkých posuvných paravánov, vďaka ktorým je možné úplne odčleniť kuchynský priestor od zvyšku bytu. Takéto oddelenie kuchynskej zóny je pre klientov významné pre odhlučnenie varnej časti. Motív japonských paravánov je preto použitý v inverznom materiálovom prevedení. Majitelia môžu takto interiér bytu využívať omnoho variabilnejšie a efektívnejšie.

Interiér v severskom štýle sa vyznačuje najmä svetlými farbami a hravými doplnkami. Japonské prvky vnášajú čistotu, jednoduché línie a prírodné materiály. Návrh ráta s množstvom úložného priestoru, je praktický, jednoduchý a zároveň jemne excentrický.

Svetlé prevedenie vstupnej chodby, s drevenou nikou na sedenie a vešanie kabátov, dodáva bytu harmóniu a láka nakuknúť ďalej. Jednoduché línie a veľa svetla nezaťažujú výrazným prevedením. Dôraz sme kládli na výnimočný detail dlažby od Mutina. Nábytková stena skrýva okrem úložného priestoru aj šatník a samostatnú toaletu.

Hlavnú časť interiéru tvorí spoločný multifunkčný priestor prepájajúci kuchyňu s barovým pultom, knižnicu, priestrannú jedáleň a komfortnú obývaciu izbu. Vo výklenku je naviac vytvorená príjemná oddychová zóna. Prostredníctvom posuvných stien je možné využitie priestoru variovať podľa aktuálnej potreby majiteľov. Veľké presklené okná prepájajú interiér s veľkou terasou a dodávajú mu dostatok svetla.

Dizajn spálne pokračuje v škandinávskom štýle, okrem funkčnosti je dôraz kladený najmä na pohodlie a eleganciu. Veľkosť dvoch izieb pre deti sme zjednotili posunutím tehlovej priečky. Jedna je chlapčenská, hravejšia, s vyvýšenou hracou plochou a lezeckou stienkou. Druhá izba bude slúžiť mladej slečne, s vyvýšeným čítacím kútikom a skrýšou. Po menších úpravách môže slúžiť nábytok v budúcnosti mladým tínedžerom.

V kúpeľni a toalete došlo k najväčším dispozičným a teda aj stavebným zmenám. Plocha pôvodnej kúpeľne sa zväčšila tak, aby sa do nej zmestila nielen pohodlná vaňa, ale aj priestranný sprchový kút a toaletná misa. Pokračuje v nej rovnaká kvalitná dlažba ako v predsieni. Obklady sú zvolené farebne neutrálne s jemnou štruktúrou. Spoločne s variabilným osvetlením pôsobí kúpeľňa jemným a relaxačným dojmom.

 

MATERIÁLY

NUMI MOON / DUB NATURAL BIELA Diamant/Hodvábna SIVÁ ZLATÉ/MEDENÉ doplnky

 

Použité svetlé farby a prírodné materiály dodávajú priestoru moderný, no zároveň aj domácky vzhľad, ktorý je charakteristický pre škandinávsky dizajn. Doplnky a detaily nábytkov s bronzovým povrchom ozvláštňujú a prinášajú štipku luxusu. Kvalitné materiály, ako napr. dlažba od španielskej firmy Mutina a dyhované povrchy nábytkov, sú nie len trvácne, ale zároveň tvoria hodnotný základ pre nový interiér.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

NÁVRH INTERIÉRU BYTU – PÔDORYS


INFO

typ projektu:  rekonštrukcia interiéru bytu
lokalita:  Komárnická ul., Bratislava, Slovensko
úžitková plocha:  126 m2
rok:  2017

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM