Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér bytu | novostavba | Záhrady Devín

Interiér pod Devínskou kobylou s výhľadom na hrad Devín a snáď aj na rakúske Alpy

interiér

112 m2

5

NOVOSTAVBA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDŇOV IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Priestranný holobyt v novostavbe 4-izbového bytu v rezidenčnom projekte Záhrady Devín sme navrhli v nadčasovom prevedení moderného, no zároveň útulného konceptu bývania. Rozľahlý priestor pôsobí skôr charakterom bývania v rodinnom dome. A je to pochopiteľné, pretože byt sa nachádza v trojpodlažnom vilovom dome obklopenom zeleňou pod Devínskou kobylou.

Vyhovujúcu otvorenú dispozíciu bytu sme tento krát ponechali bez výraznejšej zmeny, rozčlenili sme ju však na menšie bloky pomocou rôznych podlahových materiálov, nábytku, ale aj prostredníctvom deliacej kovovej stienky. Tento paraván z oceľových lamiel v zlatom prevedení jasne definuje komunikačný koridor z jednej strany a jedálenský aj obytný priestor zo strany druhej. Priestor sa tak stal pomyselným srdcom bytu, okolo ktorého sa odohráva väčšina života.

Obe kúpeľne sme poňali účelovo a moderne s použitím cementovej dlažby na podlahe a mikrocementovej stierky ozvláštnenej kontrastným žltým metalickým obkladom.

V spálni sú použité tlmené farby a materiály, aby vyžarovala pokoj a dôstojnosť pre ničím nerušený spánok. Za koženým čelom postele je použitý betónový povrch v kombinácii so zjemňujúcim dreveným obkladom. Nachádzame v tom analógiu na drsnejší mužský charakter a nežnejšiu ženskú podobu, resp. protipól dvoch výrazových prvkov, podobne ako jing a jang – spoločne sú v rovnováhe.

Detskú izbu mali klienti vopred vysnívanú pre svoje deti. Návrh jednoducho „musel“ obsahovať strom s hojdačkou a poschodovú posteľ so schodíkmi. Strom sme po dohode pretransformovali na tvar kaktusu v drevenom prevedení. Neutrálnu farebnosť sme doplnili o akcent v mätovej farbe a žltý koberec. Na jednotlivých detailoch sme si dali zvlášť záležať, aby bola izbietka hravá a podnetná, no zároveň aj praktická. Čelná strana poschodovej postele je demontovateľná a stolík je možné výškovo polohovať, vďaka čomu bude možné izbu využiť aj pri väčších deťoch.

Posledná izba bude slúžiť ako pracovňa a hosťovská, ale iba dočasne, kým deti podrastú a budú chcieť každé svoju vlastnú izbu.

 

MATERIÁLY

BREZA / BETÓN. stierka DUB Bielený / ZLATÁ farba ŽLTÝ obklad / MAROCKÁ dlažba

 

Jemné svetlé odtiene dreva v kombinácii s minimalistickou bielou farbou presvetľujú priestor a dodávajú mu nadčasovosť. Našou snahou bolo obklopiť majiteľov kvalitnými a trvácnymi materiálmi, ktoré sú jednoduché, praktické a zároveň vnášajú do interiéru jemný pocit luxusu. Vzhľadom k rodinnému životu, ktorý sa tu má odohrávať, nesmel priestor pôsobiť chladným, neosobným dojmom. Docielili sme to teplými tónmi, doplnením kovových prvkov so zlatým metalickým povrchom a elegantným nábytkom navrhnutým na mieru.

Mäkké a teplé tóny sme skombinovali s drsnejšími betónovými povrchmi, čím sa do bytu dostáva dvojaká polarita vytvárajúca súčasne aj surovejší moderný vzhľad. Dlažba s marockým vzorom prináša priestoru potrebný detail a mierku, čím dostáva interiér nenápadný punc originality.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

NÁVRH INTERIÉRU BYTU – PÔDORYS


INFO

typ projektu:  návrh interiéru bytu
lokalita:  Záhrady Devín, Bratislava – Devín
úžitková plocha:  112 m2
rok:  2017

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM