Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér bytu | novostavba | Záhradné Vily

Bývanie v dotyku lesov Devínskej Kobyly

interiér

84 m2

5

NOVOSTAVBA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDŇOV IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Návrh interiéru vo vilovom bytovom dome v bratislavskej Dúbravke obklopenom zeleňou Devínskej kobyly sme poňali v duchu útulnej a bielej jednoduchosti. Čisté tvary a nadčasové materiály sme doplnili jemne akcentujúcou farbou v obývacej izbe. Pocit jednoduchosti dotvára premyslené nasvietenie celého interiéru. Interiér tak vytvára len akúsi kulisu pre prírodné divadlo odohrávajúce sa za oknami.

Príjemná dispozícia holobytu prešla len drobnou úpravou. Nahradením priečky nábytkovou stenou z drevených fošní vzniklo za jedálenským stolom útulné zátišie. Tento prvok pomáha byt ešte viac presvetliť a zjednotiť.

Malá predsieň je využitá na maximum. Po vstupe do bytu je hneď jasné jeho zónovanie – kuchyňa s jedálňou, obývacia časť a nočná časť s hygienou. Vizuálne prepojený koncept je zároveň rozčlenený vďaka dômyselnému no jednoduchému použitiu stavebných či nábytkových prvkov. Sadrokartónový podhľad vymedzuje varnú a jedálenskú zónu interiéru. Drevený paraván / priečka člení priestor na dennú a nočnú časť.

Tvarovo a farebne jednoducho riešená kuchyňa a jedáleň plní hlavne funkčnú náplň. Obývacia izba je koncipovaná ako pohodlná zóna, s príjemnou veľkou sedacou súpravou v nápaditejšom látkovom poťahu a akcentom v podaní dvoch kresiel Oslo od firmy Muuto vo výraznom červenom poťahu. Kombinácia zemitých tónov, prírodných materiálov a čistej bielej farby navodzuje oddychovú atmosféru. Cieľom bolo vytvoriť interiér, v ktorom sa príjemne býva a dobre žije.

Sofistikovane a účelovo navrhnuté osvetlenie dopĺňa celkovú atmosféru priestoru, a zvýrazňuje jeho prednosti.

Hravo navrhnuté detské izby dobre poslúžia najmenším obyvateľom bytu. Zatiaľ spoločne v jednej väčšej izbe, neskôr v samostatných izbách. Navrhované nábytky sú vymyslené tak, aby bolo možné časom malými úpravami docieliť užívanie, keď deti podrastú. Povrch skriniek je zo zelenej tabuľovej farby, takže bude nielen odolný, ale aj dostatočne kreatívny.

 

MATERIÁLY

TEHLOVÝ poťah / DUB Everest DUB prírodný / BIELA SIVÝ / PETROLEJOVÝ poťah

 

Primárnou požiadavkou klienta bolo vytvoriť domácke, no zároveň moderné prostredie pre pokojný život. Prírodné dyhované materiály a zemité tóny farieb kombinované s nadčasovou bielou takýto priestor formujú. Základné povrchy ako podlahy, dlažby a obklady a sanitárne zariaďovacie prvky boli riešené v rámci štandardu od developera, nebol teda väčší priestor na ich ovplyvnenie pri výbere. Napriek tomu sa podarilo interiér materiálovo príjemne doladiť.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

NÁVRH INTERIÉRU BYTU – PÔDORYS


INFO

typ projektu:  návrh interiéru bytu, novostavba
lokalita:  Záhradné Vily, Bratislava – Dúbravka
úžitková plocha:  84 (107 s terasou) m2
rok:  2018

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM