Komplexné riešenia bez experimentov.

interiér bytu | Konventná | Bratislava

Harmonický s elegantným podtónom.

interiér

82 m2

4

REKONŠTRUKCIA ÚŽITKOVÁ PLOCHA TÝŽDNE IDEOVÝ NÁVRH

 

 

KONCEPT

Novozrekonštruovaný priestor vo Feiglerovom dome na Konvetnej ulici nám klienti zverili do rúk v čase, keď bol zadefinovaný základný štandard od developera, ktorý celý historický objekt zrekonštruoval. Keďže základné povrchy a materiály boli už určené, bolo nevyhnutné prispôsobiť sa a doladiť celý interiér vo vzájomnom kontexte.

S trochu neštandardným pôdorysom bytu s absenciou zádveria a vysokými stropmi bolo tiež potrebné sa popasovať. Zásadnejšie konštrukčné úpravy neprichádzali do úvahy, takže sme využili stolárske a zámočnícke prvky na dodatočnú korekciu dispozičného riešenia. Pridaním ľahkého lamelového paravánu do priestoru pred vstupný portál sme doplnili túto chýbajúcu funkciu. Denná časť interiéru zostáva prepojená zároveň s dosiahnutím určitej intimity priestoru.

Čitateľný koncept a striedme materiálové riešenie je akcentované doplnkami. Po obvode sú umiestnené vstavané nábytkové prvky, ktoré dopĺňa spomínaný paraván. Prostredníctvom paravánovej steny sme docielili trošku súkromia aj v obývacej časti, ktorá je situovaná priamo pred vstupnými dverami do bytu. Neveľká obývacia izba pôsobí vďaka jednoduchosti a príjemne zvoleným povrchom veľmi príjemne a útulne.

Krásna, veľká knižnica z dreva plynule prechádza do snehobielej kuchynskej časti. Výrazný kontrast medzi dreveným a bielym dekorom je zjemnený zaujímavou štruktúrou reliéfneho obkladu na kuchynskej zástene. Kvalitné materiály sú doplnené o umelý kameň Technistone na pracovnej doske. Vysoká zostava kuchynských skriniek je pritom začlenená do nábytkovej steny na opačnej strane, ktorá začína pri vstupe do bytu. Prvá časť slúži ako menší šatník a botník ktorý je po ruke. Pokračuje ďalej voľne stojacou chladničkou, potravinovou skriňou a vstavanými spotrebičmi. Posledná časť veľmi vhodne poslúži ako priestranný šatník. V ďalšej časti chodby pokračuje tento šatník ako menší pracovný kút.

Pôvodnými dvojkrídlovými kazetovými dverami sa pozvoľna dostávame do detskej izby. Priestrannú izbu sme poňali funkčne a hravo zároveň. Šatníková skriňa v sebe spája menšiu knižnicu aj detskú skrýšu a nadväzuje na posteľ. Zavesené / hojdacie kreslo aj veľký priestor na hranie dávajú množstvo možností pre detskú tvorivosť. Priestor dopĺňa zóna určená na plnenie školských povinností.

 

MATERIÁLY

DUB. dýha / RELIÉF. obklad SIVÝ poťah / geometrický VZOR MOSADZ. prvky / oranžová farba

 

Lakovaná dubová dýha v kombinácii s bielym dekorom pôsobí za každých okolností prirodzene a nadčasovo. V členitom priestore s mnohými prvkami a funkciami zároveň dodáva prehľadnosť a harmonizuje interiér. Svetlosivé farby ho zároveň prevzdušňujú a príjemne zmäkčujú. Vnesením akcentu v podobe výraznejšej farby jedálenských kresielok sme dodali interiéru charakter a mosadznými doplnkami zľahka elegantný podtón.

 

Mám záujem o projekt


PÔDORYS

NÁVRH INTERIÉRU BYTU – PÔDORYS


INFO

typ projektu:  interiér bytu, rekonštrukcia
lokalita:  Konventná ul., Bratislava – Staré Mesto
úžitková plocha:  82 m2
rok:  2018

 

KONTAKT

 

ARCHILAB
Architektonický a interiérový ateliér

Kupeckého 516/3, 821 08 Bratislava
info@archilab.sk
+421 907 843 986

 

 

IČO: 45 244 294
DIČ: 107 974 1333
Zaujali sme Vás?

NAPÍŠTE NÁM